## Textbook Answers – Addition

**Workout**

Question 1:

(a) 88

(b) 48

(c) 81

(d) 103

(e) 96

(f) 103

(g) 131

(h) 177

Question 2:

(a) 687

(b) 618

(c) 991

(d) 725

(e) 1286

(f) 588

(g) 1201

(h) 1221

Question 3:

(a) 6016

(b) 7881

(c) 10229

(d) 6370

(e) 2042

(f) 7969

(g) 13312

(h) 9284

Question 4:

(a) 63335

(b) 62038

(c) 28152

**Apply**

Question 1: 66p or £0.66

Question 2: 181 marbles

Question 3(a): 106 kilometres

3(b): 160 kilometres

Question 4: 696 students

Question 5(a):54 + 35 = 89

5(b): 48 + 24 = 72

5(c): 563 + 371 = 934

Question 6:

(a) In the tens column, although the 1 has been carried over from the units, it has not been added to the 5 and the 7 to make 13, not 12. The answer should be 1035.

(b) When the 8, 9, 7 and the carried over 1 are added together in the tens column, it gives 25, so a 2 should be carried over into the hundreds column, not a 1. The answer should be 1356.